Οινοποιείο Ρούσσος
Η Κ άναβα Ρούσσος, η παλαιότερη ΚΑΝΑΒΑ της Σαντορίνης, ιδρύθηκε το 1836, με στόχο την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας που εκφράζουν με μοναδικό τρόπο τους χαρακτήρες των πολυάριθμων ποικιλιών της θηραϊκής αμπέλου. Η εμπειρία δεκαετιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για να εκφραστεί με συνέπεια, συνέχεια και απόλυτο σεβασμό η τέχνη της οινοποίησης τους νησιού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

 – Γέννημα του ηφαιστείου, η γη της Σαντορίνης, ιδιόμορφα φιλόξενη και ταυτόχρονα χαρισματική, αποτελεί εδώ και αιώνες ένα οικοσύστημα μοναδικό, για πολυάριθμες εκλεκτές ποικιλίες αμπέλου. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως λευκές και συγκεκριμένα είναι το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι. Από τις κόκκινες ποκιλίες υπάρχουν το Μαυράθηρο, το Μαυροτάγανο και η Μαντηλαριά.

 – Από τα πιο γνωστά κρασιά του νησιού είναι το παραδοσιακό Νυχτέριλευκόξηρό παλαιωμένο και το Βινσάντογλυκό από λιαστά σταφύλια.

 – Η έλλειψη υπόγειων πηγών και οι πολύ χαμηλές βροχοπτώσεις καθιστούν την Σαντορίνη μία από τις πλέον άνυδρες περιοχές του Αιγαίου. Το κλίμα είναι Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και το χειμώνα.

 – Το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης ξηρασίας, τις ανάγκες των φυτών σε νερό ανακουφίζουν τα μελτέμια και οι ομίχλες που δημιουργούνται από την εξάτμιση της θάλασσας και σκεπάζουν το νησί, ανεβαίνοντας από την καλντέρα.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

 – ΠΑΛΙΑ ΚΑΝΑΒΑ
Η παλιά κάναβα, το παραδοσιακό οινοποιείο της εταιρίας ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ , λειτουργεί ως χώρος υποδοχής επισκεπτών και χώρος γευσιγνωσίας κρασιών, αλλά και ως χώρος οινοποίησης. Εδώ εφαρμόζονται οι παραδοσιακές τεχνικές και χρησιμοποιούνται οι αυθεντικές σαντορινιές εγκαταστάσεις κατά την εποχή του τρύγου και της οινοποίησης δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να δουν από κοντά το «πάτημα» των σταφυλιών και το «βράσιμο» του μούστου μέσα στους ληνούς και τις άφουρες. Σε κάποιες περιπτώσεις οι επισκέπτες μπορούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες αποκτώντας μια μοναδική εμπειρία.


 – ΝΕΑ ΚΑΝΑΒΑ
Η νέα κάναβα, είναι το σύγχρονο οινοποιείο της εταιρίας ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίσμα σύμφωνο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Μέσα σαυτό γεννιούνται όλη η νέα γενιά κρασιών συγκεράζοντας την παράδοση με την τεχνολογία που εκφράζεται από τις ανοξείδωτες δεξαμενές, το πνευματικό πιεστήριο, το ψυκτικό συγκρότημα, την εμφιαλωτική γραμμή αλλά και τα πολλά δρύινα βαρέλια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΑΝΑΒΑ ΡΟΥΣΣΟΣ

Τηλέφωνο Οινοποιείου

+30 22860 31349

Φαξ Οινοποιείου

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

info@canavaroussos.gr

Ιστότοπος Οινοποιείου

www.canavaroussos.gr

Διεύθυνση Οινοποιείου

Μέσα Γωνία - Επισκοπή Σαντορίνης, Θήρα, Ελλάδα