Οινοποιείο Σκούρας
Αν υπάρχει μια έννοια που χαρακτηρίζει το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ αυτή είναι η Αρμονία. Από το 1986 το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ επενδύει στη δημιουργία καινοτόμου Οινοπαραγωγικού δυναμικού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΑ

Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

 – Ο Γιώργος Σκούρας ξεκίνησε την οινοποιητική του ιστορία χωρίς αμπέλια και χωρίς εξοπλισμό, στο γκαράζ του πατέρα του στο Άργος, νοικιάζοντας αμπελώνες και εξοπλισμό από συναδέλφους οινοποιούς της Νεμέας και εμφιαλώνοντας με χειροκίνητα μηχανήματα. Ο στόχος του ήταν εξαρχής ένας και αδιαπραγμάτευτος: να παραγάγει κρασί υψηλής ποιότητας.

 – Σήμερα, το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αργολίδα, στην Κορινθία και φυσικά στη Νεμέα. Παράλληλα, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και να διατηρεί την ποιότητα των κρασιών του υψηλή και σταθερή, εκτός από σταφύλι από τα δικά του αμπέλια, προμηθεύεται άριστη πρώτη ύλη και από επιλεγμένους, εξαιρετικούς παραγωγούς της περιοχής με τους οποίους καλλιεργεί μακροχρόνιες συνεργασίες.

 – Το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ καλλιεργεί τις αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Μαντινεία και τη Νεμέα. Οι ποικιλίες είναι: o Ροδίτης Αλεπού και το Μοσχοφίλερο (λευκές ποικιλίες) και το Αγιωργίτικο και τελευταία το Μαυρόστυφο Άργους, μια παλιά ποικιλία της περιοχής (ερυθρές ποικιλίες).

 – Επίσης, καλλιεργούνται οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες ChardonnayViognierCabernet SauvignonCabernet FrancSyrah και Merlot.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

 – Το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ είναι μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα ανάμεσα σε αμπελώνες, με λιτή ελληνική αρχιτεκτονική, που σχεδιάστηκε έτσι για να καλύψει κυρίως δύο σκοπούς:

  • την άψογη οινοπαραγωγική διαδικασία, με πολύ υψηλά στάνταρ σε όλα τα στάδια παραγωγής, εμφιάλωσης, ωρίμανσης και συντήρησης του κρασιού.
  • την επισκεψιμότητα, με χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν, να μυήσουν, να εκπαιδεύσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες.

 – Ο χώρος υποδοχής του σταφυλιού –πρόκειται για τεχνολογικό διαμάντι– με τα πιο μοντέρνα πιεστήρια και δυνατότητα οινοποίησης 800 τόνων σταφυλιού. Ο εξοπλισμός του είναι υψηλού επιπέδου και αποτελείται από 80 αστραφτερές ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη ζύμωση και τις άλλες κατεργασίες του κρασιού.

 – Το εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 δρύινων βαρελιών, με σταθερή θερμοκρασία +14°C και υγρασία 70%, όπου τα κρασιά ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες. Εδώ, ο χρόνος, η υπομονή, η πείρα και οι πολλαπλές γευστικές δοκιμές διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα κάθε βαρελιού, κάθε φιάλης, κάθε ποτηριού, κάθε γουλιάς.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΣΚΟΥΡΑ

Τηλέφωνο Οινοποιείου

+30 27510 23688

Φαξ Οινοποιείου

+30 27510 23159

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

info@skouras.gr

Ιστότοπος Οινοποιείου

www.skouras.gr

Διεύθυνση Οινοποιείου

10ο χλμ Άργους-Στέρνας, Μαλανδρένι, Ελλάδα